Транзит на Венера в Овен

Венера в Овен от 22:01 ч. на 07.02 до 04:18 ч. на 05.03

Венера е богинята на красотата и грацията в гръцката митология. Тя е закрилница на изкуството и любовта. Планетата се движи бързо и на всеки 28 дни сменя знака си. Това означава, че всеки месец настъпва промяна в начина, по който всеки от нас гледа на любовта, душевната и емоционалната близост, как възприемаме красотата на света около нас.

Днес Венера преминава в територията на огнения и експресивен Овен. Тук планетата е в изгнание и на гости на Марс и не бихме могли да очакваме да се държи съвсем адекватно.

Докато Венера транзитираше през знака Риби енергията й ни подтикваше да виждаме света през розови очила. Възприемахме любовта, красотата и изкуството по един романтичен начин. Можехме да съпреживеем чуждата болка, да проявим разбиране към различните от нас, да общуваме по-хармонично. В знака Риби границите се размиват и на моменти се губи връзка с реалността, хората потъват в света на мечтите.

Подходът на знака Овен в любовта е спонтанен, импулсивен и директен. Романтиката в отношенията се измества от тръпката на преследването. Хората стават по-смели, непринудени и нетърпеливи по отношение на любовните въпроси. Смело се придвижват напред към целта и не поглеждат назад.

През този период ще бъдем по-смели, няма да имаме намерение да се извиняваме или да бъркаме в раните от миналото. Пред всички нас сега се открива един нов свят и е време всичко да заработи по правилния начин. За Овена е присъщо да търси тръпката от преследването и постигането на победа. За да се запази любовта между двама души, сега е нужно постоянно да се търси нов и свеж подход към връзката. Иначе интересът бързо ще се изпари.

Когато Венера е в Овен, чувствата са искрени и ние не крием мотивите и мислите си. Често в желанието си да кажем истината на всяка цена може да загубим чувството си на такт и да станем груби и несъобразителни. Силните ни желания ни карат да ги изразяваме и преследваме с ентусиазъм и да бъдем много по-спонтанни. Сега хората много по-смело изразяват чувствата и предпочитанията си.  Овните приемат любовта като сцена от лов. Те са ловецът, а обектът на чувствата им е плячката, която преследват. За да се запази интересът им от преследването, плячката трябва да ги провокира със своята красота, чар и нежност.

С преминаването на Венера в знака Овен страстите се нажежават. Става трудно да се търси компромис и да постигне договаряне. Всеки ще се опитва да отстоява мнението си и ще се бие до последно.

Сега трябва внимателно да подхождаме към изясняване на отношенията ни с другите. Хората ще се засягат от всяка дреболия, думите и изражението на лицето на опонента. Транзитът на Венера през знака Овен не е най-добрия период за сериозни любовни отношения. Сега бушуват хормоните и дамите не се притесняват да направят първата крачка за завоюването на любимия мъж. За нежна романтика не може да става и дума. Никой не желае да си губи времето за флирт и романтично ухажване. Веднага се преминава към сексуални отношения.

Венера в Овен дава ярки и запомнящи се отношения, но за съжаление те бързо отминават. Мъжете и жените се стараят да се покажат в пълния си блясък. Често действителността се украсява. Това не е точно лъжа, а леко изкривено възприятие. Банален комплимент може да се приеме за скрито признание в любов.

Този период не е лесен за семейните двойки. От една страна е възможно възпламеняване на минали страсти, нещо като втори меден месец. От друга обаче има риск да се търси любов и секс встрани от семейното ложе. Ако половинката ви се увлече по някой друг не бързайте да разваляте семейството си. Отношенията скоро ще се разпаднат и неуспешния любовник ще се върне безславно у дома. Неприятно преживяване обаче няма да се забрави толкова лесно.

Времето на този транзит е период на нови запознанства, романтични срещи и любовни преживявания. Под влияние на огнената Венера в Овен хората често извършват необмислени постъпки, тъй като емоциите и чувствата сега са в пика си и преобладават над разума и логиката. Прекрасен период за развлечения и приятно прекарване, но не и за начало на сериозни любовни отношения. В порива на страстта може да извършим непоправима грешка, затова сега трябва да бъдем по-внимателни и благоразумни, особено тези, които имат брачен или постоянен партньор.

Венера оказва влияние върху всички отношения – любовни, семейни, приятелски и делови. Сега при Венера в Овен трябва малко да намалите своя натиск и да не се опитвате да решавате силово проблемите, това само ще усложни ситуацията. При общуването с деловите партньори, колеги и шефове се опитайте да изберете златната среда и да не настоявате на своето дори ако сте напълно уверени в своята правота.

Импулсивността на Овена не е най-добрия финансов съветник. По време на този транзит парите изтичат като вода и то за задоволяване на моментни желания. В бъдеще придобитите вещи вероятно ще се окажат ненужни. Акцентът е върху красотата, а не на качеството на вещите. Затова покупките често разочароват.