Слънце в Риби

Днес Слънцето преминава от свободолюбивия и иновационен знак Водолей в тайнствените и неуловими Риби. Слънцето в нашия хороскоп символизира принципа на волята, нашата най-вътрешна индивидуалност. Транзитът на Слънцето в различните знаци осветява и ни дава възможност да работим и проявим качествата, присъщи за дадения знак.

Периодът, през който Слънцето преминава през знака Риби, е свързан с всичко тайно и неуловимо в живота на отделния човек, а и на обществото като цяло. През тези дни много тайни излизат наяве. Хората, които няма какво да крият обикновено стават по-сантиментални и лесно може да се спечели тяхното съчувствие. Желанието да помогнем на страдащите и нуждаещите се засилва. Сега животът ни изправя пред възможността да бъдем по-добри и да помогнем на другите.

Слънцето в Риби ни кара да се потопим в себе си и да анализираме нашия вътрешен свят. Често, обаче, се подаваме на илюзии и става трудно да различим мечтите от действителността, тъй като през този период сме склонни да виждаме несъществуващи качества във всичко около нас. Склонни сме да се захванем с милион неща, даваме много обещания, но нямаме сили, време и енергия, за да довършим всичко. Затова е добре да се опитаме да бъдем по-рационални и да преценим реалните си сили и възможности, по-внимателно да планираме и систематизираме делата си.

Слънцето ни дава творчески подем, но емоциите вземат връх над разума, затова периодът е много добър за творческа дейност, интуитивни открития и зараждане на необичайни цели. Знакът Риби обгръща всичко с тайнственост, затова новите запознанства най-вероятно няма да бъдат афиширани, а новите проекти често остават скрити от другите. Това е период, през който искаме да осмислим преживяното и да разгледаме натрупания опит, а не да се придвижваме напред във външния свят.

В сферата на бизнеса Слънцето в Риби дава снижаване на активността и резултатността от действията. Сега не се сключват важни договори и не се започват големи и мащабни проекти, особено като добавим и ретроградността на Меркурий. Емоциите играят важна роля при преговорите, а разумните доводи остават на втори план. Това е време на пауза и вътрешна работа за извършване на пробив във външния свят, което ще стане, когато Слънцето премине в знака Овен. Подсъзнанието играе много важна роля в живота на всеки от нас. Вслушвайте се по-често в него и фиксирайте идеите, които се появяват през този период. По-късно ще можете с успех да ги реализирате.

През тези дни много хора имат желание да се усамотят и да се посветят на нещо, за което душата им жадува отдавна. Всеки прави един вътрешен самоанализ и търси душевно равновесие и развитие. Някои могат да бъдат привлечени от някакви тайни науки, мистика или духовни общества. Това е добър период за творческа или научноизследователска работа в уединение. Успех може да постигнат хората, които се занимават с изкуство, психолозите, а също и тези, които се интересуват от нетрадиционни науки. Може да се започнат профилактични процедури или да се направят планови операции.