Новолуние в Риби

Съвпад на Слънце и Луна в 17:33:08 ч.

Съединението на Слънцето и Луната дава прилив на енергия. Това е период на възраждане, когато ни се дава шанс да започнем всичко отново на чисто или да реализираме нов проект. Възможно е много от вас да решат да се разделят с някои стари навици или остарели убеждения, за да открият път на новото в живота си. Промените започват вътре в нас и сега е времето да го направим.

Новолунието ще повлияе най-силно на подвижните знаци Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. Знаците от водната и земната стихия също ще усетят неговото въздействие.

Действието на този цикъл на Луната продължава четири седмици до следващото новолуние, когато започва нов цикъл. Най-доброто време да започнете нещо ново са първите две седмици, когато Луната нараства до пълнолунието.

Новолунието не винаги ни се отразява положително. В този период енергетиката е най-слаба. Смяната на лунната фаза влияе значително върху нашия живот. Новолунието влияе върху физическото и психическото ни състояние. Може би това е най-подходящото време, за да променим нашия живот и да решим старите проблеми.

Новолунието в Риби ни дава сили да направим някои промени, затова е добре да преборим своята неувереност и да пристъпим към действие. Знакът Риби активизира нашето въображение и ние може да си представим бъдещето и да пожелаем да въплътим мечтите си в реалност. Това може да стане както в професионалната, така и в личната сфера на живота ни. Просто трябва да изберем посоката и там да насочим усилията си. Все пак не ставайте жертва на фантазиите си, вашите цели трябва да бъдат реални.

Знакът в Риби може да пробуди в нас много положителни качества. Понякога е трудно да изразим чувствата си, но под негово влияние разбираме, че можем да бъдем по-открити и сме способни да направим признания. Самотните хора ще имат възможност да подредят живота си. Влюбените могат да споделят най-съкровените си чувства и мечти.

Може да погледнем на света с други очи и да разберем, че освен трудности и проблеми в него има много прекрасни неща, които изпълват живота ни с красота и смисъл.

По време на новолунието може да обърнете повече внимание на своето здраве. Направете пречистващи и възстановяващи процедури. Опитайте да се освободите от вредни навици. Успешно може да проведете лечебно гладуване или да започнете диета.

Свободното време най-добре прекарайте със своето семейство. Новата Луна ще повлияе положително върху взаимоотношенията с близките и любими хора. Може да споделите своите проблеми и преживявания с близките и приятелите си и да почувствате тяхната подкрепа.

Новолунието влияе неблагоприятно върху емоционалното ни състояние. То може да бъде нестабилно и да се окаже причина за прекомерна раздразнителност или депресия. Избягвайте конфликтите и не хабете енергията си в спорове. Не се поддавайте на негативни мисли, а се потопете в любимо занимание. Това ще ви помогне да се отърсите от тъгата и да помислите за истински важните неща в живота си.

Не планирайте важни неща за този ден. Под влиянието на знака Риби отслабва усещането за реалност и вие може да вземете неправилни решения. Бъдете внимателни и не правете нищо, което може да обезсмисли вашите предишни усилия.

Новолунието в алтруистичния, възприемчив и мечтателен знак Риби е добро време за поставяне на лични цели, които ще изразят положителните енергии на този зодиакален знак. Може да реализирате себе си в различни направления:

  • Да започнете творчески проект
  • Да се заемете с духовни практики, йога, медитация
  • Да изразите себе си в рисуването, живописта или музиката
  • Отдайте се на творчество, в което максимално ще използвате въображението си или просто излезте от рутината
  • Признайте пред себе си несъвършенството си и се поставете на мястото на друг човек, вижте света през неговите очи
  • Споделете мечтата си с най-близкия си човек и се опитайте заедно да я въплътите в живота си