Марс в Козирог

Транзит на Марс в Козирог от 13:30 ч. на 16.12 до 21:30 ч. на 30.03

Войнственият и енергичен Марс се чувства много добре в знака на своята екзалтация. Тук планетата може да канализира своята енергия и да я използва разумно. Под влиянието на Марс в Козирог може да се поставят основите на начинания, които да са доста амбициозни, и които ще преследваме целеустремено. Сега може да използваме енергията и силите си за градивни действия, които да ни донесат стабилни резултати и успех. Това е добър период за започване на важни и дългосрочни проекти.

По време на своя транзит през знака Козирог, Марс ще направи важни срещи с планети, (Юпитер, Сатурн и Плутон), които имат много мощна енергетика. С появяването на Марс в Козирог тези планети ще получат едно „побутване“, чрез което ще реализират още по-мощно своите промени и трансформации.

Когато Марс преминава през Козирог настъпва времето за реализация на нашите амбиции да създадем нещо ново и различно. Сега ни се дава възможност да разчупим статуквото и реда, който се нуждае от голяма промяна. Тригонът на Марс с Уран в Tелец ще ни даде възможност да го направим успешно. Все пак прекалено дръзките решения може да ни подведат, може да надценим или подценим силите и възможностите си.

Срещата на Марс и Сатурн, който е управител на Козирог, е един много важен съвпад, който има специфично влияние. В негативен план може да ни е по-трудно да изразим гнева или творческата сила. В позитивен план ни се дава възможност да поставим точни и ясни цели, които да следваме.

Другият важен съвпад е този с Юпитер. Енергията на тази планета дава криле на огнения Марс и ще ни подтикне да започнем грандиозни и амбициозни проекти, но може да ни накара да надценим силите си. Сатурн обаче ни помага да овладеем тази енергия и да я използваме по един разумен и здравословен начин. В дните около точните аспекти не трябва да се проявява прибързаност.

Друга важна среща на Марс ще бъде с Плутон. Това е една възможност да разчистим остарелите структури, които ограничават нашето развитие. Плутон е трансформатор и разчиства старото, но комбинацията с Марс е много силно заредена с енергия, която лесно преминава в гняв. Присъствието на Юпитер тук превръща тази ситуация в буре с барут. Но всяка голяма промяна има нужда от голяма енергия, за да се осъществи. Така че не винаги трудностите са лоши. В дните на точния аспект на Марс и Плутон може да се очакват повече изпитания, на повърхността излизат позабравени тъмни и неясни ситуации. Но всичко това става с идеята за една пълна промяна. Плутон ще ни помогне да отстраним всичко старо и непотребно, което ни пречи да вървим напред и да се развиваме.

Козирогът не обича да се разпилява в много посоки, не взема спонтанни решения. Сега огнената енергия на Марс ще потече в нужната посока. За много хора това положение ще бъде от полза, тъй като ще се намери баланс между желанията и възможностите. Марс както винаги целенасочено ще се стреми напред, но сега това ще става обмислено и без агресия. Появява се една увереност в собствените сили и това ще окаже положително влияние върху кариерата и бизнеса. С успех може да се открива нов бизнес, който ще донесе дивиденти и вложените усилия ще се отплатят достойно. Козирогът обича да планира напред, да претегля внимателно всичко за и против, затова не трябва да се очакват моментални резултати. Но Сатурн е справедлив и в бъдеще ще се отплати за положения труд.

За кардиналните знаци този период ще бъде много динамичен и интересен. Най-вече за Овните иК. Настъпва време за силно его, разбутване на отминали теми. Понякога могат да се изрекат силни думи, които не винаги са на място. Всичко това ще срещне силен отпор от здрава ръка и силен контрол, сблъсък на авторитети, но в крайна сметка нещата ще си дойдат на мястото. Съвпадът на Марс и Сатурн е свързан със силна вътрешна устойчивост, дава голяма дисциплина, отговорност, амбиция. Но трябва да знаете, че аспектите на Марс с тежките планети дават много повече възможности и много повече мотивация, особено за хората, които са осъзнати и стабилни.

Ако се налага през тези дни да имате работа с шефове, влиятелни и властимащи хора, държавни институции трябва да проявявате повече внимание и търпение. Едва ли ще може да повлияете на ситуациите, но поне ще знаете защо ви се случват.

Транзитът на Марс е своеобразен пусков механизъм, който помага движението напред. Когато Марс се включва активно в наталната ни карта, хората изпитват желание да действат, да променят реалността, творят с ентусиазъм. И ако не успеете да насочите тази енергия в положителна посока Марс ще ви донесе безпокойство, невнимание и лекомислие, раздразнителност и агресия. И тъй като Марс ще бъде в знака на екзалтацията си всичко това ще бъде много по-дълбоко и силно. Вътрешната енергия, която не намира изход във външния свят, може да създаде много силно вътрешно напрежение, което може да доведе до саморазрушаване. Съобразете се с тази особеност на транзита на Марс в Козирог и ако почувствате неговото негативно влияние най-бързото и ефективно средство за освобождаване от стреса ще бъде физическото натоварване според възможностите ви – от лека разходка до спортната зала.